Top školky | Blog
Aplikace – Jóga pro děti

Aplikace – Jóga pro děti

11. 8. 2016 | Vzdělávání Sdílet na Facebooku


S dětmi se můžete naučit nové cviky, inspirovat se pohádkou nebo se protáhnout před spaním. Děti rády předvedou, že se naučily něco nového a že dokážou cvik možná ještě lépe než děti na obrázku.

Pozice v aplikaci jsou určené zejména pro předškolní a mladší školní děti, ale inspirací mohou být pro kohokoliv v jakémkoli věku. Cviky vycházejí z běžných jógových pozic upravených pro děti, aby byly veselé, hravé a proměnlivé. Proto je doprovázejí i animované postavičky.


Menší děti obvykle nevydrží cvičit příliš dlouhou dobu a často potřebují cvičení prolnout i jinou aktivitou nebo příběhem a naopak hraní na počítači a jakoukoliv jinou práci za stolem chvilkou cvičení a relaxace. V aplikaci je předvedeno 30 cviků a jejich variant. Je dobré si prohlédnout třeba jen dva až tři cviky a pak vyzkoušet, co si děti zapamatovaly. Zajímavé je také s dětmi vymyslet další příběhy a pohádky, do kterých jde cvičení zařadit (např. předvedení cviku, aby se z dětí stala pohádková bytost, výlet zvířátek do světa, indiánský den).

Hry, příběhy, radost z pohybu a vlastní příklad jsou skvělou cestou, jak děti přivést děti ke cvičení. Tak ať se vám to daří a máte z pohybu vždy radost.

Více informací k aplikaci a odkazy ke stažení na www.ucenibezmuceni.cz.

Anna Dvořáková
 

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru