Top školky | Blog
Čeká děti škola nebo první povinnosti? Nejlépe je na ně připraví hra

Čeká děti škola nebo první povinnosti? Nejlépe je na ně připraví hra

31. 8. 2016 | Radosti Sdílet na Facebooku

1. září. Magické datum. Pro děti čas plný očekávání a těšení se. Ale také obav. Končí prázdniny, pomalu i léto. Přicházejí nejen noví kamarádi, ale také první povinnosti, nové úkoly. Snad poprvé děti poznají, že nesou za sebe odpovědnost a rozhodují se pro svou budoucnost. Že prostě „kopou“ samy za sebe.

Nástup do školy je prostě přelomem v životě malého človíčka, který tuto naráz nabytou zodpovědnost nemusí pokaždé brát dobře. Vždyť si vzpomeňte sami na sebe, jak jste se po prázdninách do školy těšili. Vsadíme se, že moc ne :). A nebudete jediní. Jak to tedy usnadníte svým dětem?

LEGO DUPLO je škola hrou

Věděl to už Komenský. A že to byl moc chytrý pán. Platilo to v jeho době a dodnes jsme jako lidstvo nevymysleli nic lepšího. Nejlépe se učíme tehdy, když nás ta věc sama o sobě zajímá. Když ji nebereme jako povinnost, nebo nutnost, ale jako hru.

A co platí pro dospělé, ještě víc platí pro děti. Vědí to i u společnosti LEGO. Proto myslí i na děti, co se po světě teprve rozkoukávají. Velké a barevné kostky přesně padnou do malých dětských ručiček. Veselé postavičky a zvířátka z řady LEGO DUPLO pak malé děti učí nenásilnou formou poznávat nejen tvary, ale i barvy a v předškolním věku i písmena a číslice. A větší školáci?

LEGO Technic u vás doma vychová třeba šikovného konstruktéra

I u nich platí, že se nejlépe učí hrou. Třeba LEGO Technic jsou skutečné stroje. S mnoha dílky a součástkami, které skutečný svět nenapodobují. Ale pomáhají ho vytvářet a poznat.  Díky stavebnici LEGO Technic se děti naučí, jak funguje mechanika, jak pracuje motor, jak píst převádí jeho sílu na kola u auta, rozjede pásy traktoru nebo zdvihne lopatu bagru. Stavebnice tak nenásilně učí děti to, co by si musely jen složitě představovat. Nebo co víc: šprtat a biflovat.

Stavebnice LEGO Technic dětem pomůže tyto získané znalosti uplatňovat v praxi. LEGO jim umožní stavět stále složitější a složitější modely. Vymýšlet nová řešení, hledat cesty, objevovat. A co vy? Třeba už taky nevidíte jen hrající se ratolesti, ale dospělé lidi, kteří se dokáží uplatnit ve vysoce ceněných profesích konstruktérů a lidí z vývoje. A co když vaše děti nebaví svět strojů?

LEGO Friends přinesou zábavu A taky povinnosti a úkoly

Stavebnice LEGO Friends otevře dětem do města Heartlakes. Čekají je tam noví kamarádi a nová dobrodružství. Ale nejen to. Záleží, jakou hračku pro děti vyberete a jaké si děti sami ke hře zvolí „scénář“. Budou se starat o hříbata a další mláďátka? Budou pořádat pikniky nebo narozeninové oslavy pro své přátele? Nebo povedou oblíbené kadeřnictví či pojízdný krámek s hot dogy, na které chodí celé město?

Všimli jste si? Stále nemluvíme o povinnostech, ale o tom, že se děti hravou formou učí, že bez práce nejsou koláče. A to doslova, když povedou cukrárnu, kde mlsají všichni z Heartlakes. Úspěšní jsou v dospělosti ti, kteří mají na čem stavět. Ti, co se mohou opřít o to, co už umějí a co se někdy dřív naučili. Naučte děti si hrát a probudíte v nich kreativitu, nápaditost a chuť zlepšovat se.


Vyberte si to nejvhodnější Lego pro Vaše dítko a podpořte tak jeho představivost a motoriku na https://www.veselekostky.cz/

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru