Top školky | Blog
Vyvést přebytečná těhotenská kila z tukového depa není v některých případech jen tak jednoduché!

Vyvést přebytečná těhotenská kila z tukového depa není v některých případech jen tak jednoduché!

8. 3. 2018 | Co trápí rodiče a děti Sdílet na Facebooku

Z porodnice si dovezete následníka svého rodu a zároveň zvláštní útvar na břichu. Několikrát vás napadne, jestli tam není ještě jedno zapomenuté dítě, protože jste čekala všechno, ale to, že vám vaše těhotenské kalhoty padnou znovu jako ulité, to opravdu ne.

Naštěstí radost z miminka, zblázněné hormony a nový režim doma vás zaměstnají natolik, že pár týdnů míjíte váhu, aniž byste měla chuť vyzkoušet, jestli pořád funguje. Obraz vaší postavy v zrcadle je to poslední, čím se váš vyčerpaný mozek chce zaobírat a obrázky ,celebrit´, které pár týdnů po porodu bez ostychu vystavují svá útlá těla jen v bikinách, propichujete špendlíkem v duchu voodoo magie, abyste si ulevila.

Máte perfektně načteno, že na původní váhu se dostanete nejdříve za 9 měsíců, a že kojení je jedním z důležitých činitelů, jak nechat rozplynout neobvyklé obliny všude po těle. Ale přestože je lhůta zhubnutí už za dveřmi, se vzrůstajícím znepokojením zaznamenáváte, že zmizelo jen pár kilo na stehnech a zadku (za to vděčíte tomu kojení). Když začne mít nemístné poznámky tu a tam i partner nebo někdo z rodiny a okolí, tak to buď obrečíte nebo mu je ve zlosti pěkně osladíte. Jak kdybyste sama nevěděla, že musíte něco udělat.

Jakou strategii zvolit? Ta nejlepší je OŠÁLENÍ VLASTNÍHO JÁ!

Energie, kterou vložíte do rozhodnutí KONEČNĚ ZHUBNOUT, musí být podepřena VŮLÍ. A co si budeme povídat, zrovna tato část lidské osobnosti je velice nestálá a snadno podlehne její věčné soupeřce, POHODLNOSTI. A na tu musíte vyzrát!

Začít se musí jasným předsevzetí. Ale žádné začínám hubnou, každý týden kilo dolů, nasazuji dietu a podobné výkřiky do tmy. Tím akorát rozdáte pohodlnosti veškeré trumfy do ruky. Plán díky různým okolnostem nebudete plnit a už tu máte argumenty, se kterými okamžitě poběží do řídící části mozku, aby ho přesvědčila, že je to celé nesmysl. Váš úmysl musí jít mimo slova hubnutí a kilogramy. Změňte ho na OD PŘÍŠTÍHO TÝDNE BUDU ŽÍT ZDRAVĚJI. A začněte ho plnit PO MALÝCH KRŮČCÍCH. To je důležité! Nebudete tak muset tlačit na svou vůli a zvýšíte svou šanci, jak vzít pohodlnosti vítr z plachet.

Jak postupovat konkrétně?

Řekněte si, že třeba v pondělí se stanete vzorem správné životosprávy. Základem nového jídelníčku budou přirozené potraviny (určitě zelenina a ovoce) a pitný režim uspokojený vodou nebo neslazeným čajem. Porce můžete o něco zmenšit, a abyste napálili mozek, rozkrájejte součásti pokrmu na menší části a rozprostřete je po celém talíři. To vyvolá dojem, že je tam toho mnohem víc. Také rada, vypít sklenici vody půl hodiny před jídlem, přinese do mozku zprávu částečného nasycení, nehledě na to, že vám pěkně nastartuje trávení.

Určitě do průběhu dne zařaďte minimálně půlhodinu rázného pohybu. Pokud nejste zvyklá, bude to 30 minut procházkové chůze s kočárkem se střídáním rychlejšího kroku. Maminky už rozpohybované mohou zvýšit razantnost chození nebo si vyberte nějaké cvičení. Pro obě skupiny platí, že v prvních týdnech je třeba začít raději pomalu, bez vzniku negativního pocitu, že už nemůžu. Jestliže to přeženete, přinesete vaší pohodlnosti argument proti novému životnímu programu jak na zlatém podnosu.

Den určitě zvládnete splnit bez výrazných problémů. Když to další 3 týdny zopakujete, váš mozek vezme tuto změnu za svou a zdravé pondělí začne plnit zcela automaticky. Abyste ho ale zcela získala na svou stranu,


MUSÍTE si stanovit už na začátku SYSTÉM ODMĚN.

Úplně konkrétně a napsat na papír nebo do mobilu. Po každém úspěšně splněném pondělí si vyslovte velkou pochvalu a na konec měsíce si naplánujte něco výjimečného, co vám udělá radost. Zajděte si na masáž, kupte si kytku, poříďte si novou sukni, kupte lístky do kina, prožijte odpoledne s kamarádkou bez dětí, jeďte na výlet s rodinou nebo jen tak bloumejte sama městem. Důležité je těšit se na odměnu celý měsíc a hlavně si svou prémii užít. Mozkové spojení - pondělní změna + odměna – se stane mnohem silnější než vaše pohodlnost a vy tak získáte silného spojence v boji proti ní.

Po měsíci přidejte k pondělku třeba pátek a už tu máte dva dny v týdnu, které vás posunou k lepším zítřkům. Celý další měsíc nechejte tělu zažít nový styl týdne a v žádném případě nezapomeňte na odměnu. A dál už si to určitě odvodíte sama. Postupně co 30 dnů připojte další den, až tu za půl roku máte týdny, ve kterých kromě neděle jsem vzorem zdravého životního stylu. A to už držte. Neděli si nechejte na povyražení z kopýtka, abyste nezapomněla, jak chutná zákusek, hranolky, limonáda, víno, řízek a jiné laskominy, kterých jste se vzdala. Samozřejmě, že se jimi poslední den v týdnu nepřecpete, ale určitě se nic nestane, když si jednu nebo dvě lahůdky dáte. A možná, že už ani nebudete mít na ně chuť.

A ta těhotenská kila?

Pokud je nezpůsobila nějaká porucha organismu, tak půjdou dolů. Oblečení na vás začne plandat, budete mít více energie a jednoho dne se k vám přitočí i partner s žádostivým obdivem v očích. A že to trvalo dlouho? Čím delší náběh, tím trvalejší výsledky. Ono přelstít sama sebe, to chce nejenom odvahu a pevnou vůli, ale hlavně důvtip a trochu mazanosti. Tak hodně štěstí!


Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru