Top školky | Blog
Kam s dětmi o letních prázdninách?

Kam s dětmi o letních prázdninách?

11. 8. 2016 | Co trápí rodiče a děti Sdílet na Facebooku

Sladit v letním období práci s rodinou není pro některé rodiny jednoduché. Asi nejvíce se mladí rodiče spoléhají na pomoc od svých rodičů a děti jezdí nebo tráví prázdniny u prarodičů. Ale někdy tato možnost není, a i když je, tak své rodiče nechceme zničit, budou ještě další prázdniny a to je budeme taky potřebovat.

V současné době mají rodiče na výběr z několika možností, kam mohou děti umístit a zabavit.
Tábory a akce pro děti jsou nabízeny od soukromých školek, mateřských, rodinných center a dalších spolků pro děti, mládež a rodinu. 

Od těch nejmenších:

  • jednorázová „hodinové“ hlídání – tato služba funguje celý rok, při výběru můžeme volit mezi inzertními weby, agenturami nebo jednoduše vybrat hlídání přes reference od známých.
  • školky a školičky – o prázdninách většinou fungují soukromé školky nebo školky při mateřských či rodinných centrech v klasickém školkovém programu. Nevadí, že služby nevyužíváte přes školní rok, v létě nabízejí tato zařízení místa i pro děti chodící do státních mateřských školek. Docházka může být od jednoho dne po celé prázdninové období. Některé školky pořádají i tzv. příměstské tábory, které mají určitou tématiku.
  • příměstské tábory – v minulých letech jedna z nejoblíbenějších a nejvyužívanějších aktivit pro děti. Program je koncipován do letních turnusů. Tábory jsou tematické nebo s určitým programem, stačí si jen vybrat podle zájmu dítěte. Dítě chodí na noc domů.
  • pobytové tábory – klasické pobytové tábory, jsou určeny starším dětem. V současné době některé mateřské školky pořádají týdenní pobyty pro své svěřence. Základní rozdíl od ostatních je spánek mimo domov a čas strávený bez rodičů po celou dobu tábora.

Aktivit a možností kam děti umístit od těch nejmenších je od Mníšku pod Brdy, přes Dobříš, až po Příbram opravdu hojně. Můžete si vybrat od hodinových kroužků, půldenních, celodenních programů až po příměstské a pobytové tábory.

Mníšku pořádá příměstský tábor lesní školka s tématy např. Pravěk, Indiánské léto. Na Dobříši můžete vybírat z týdenních tematických turnusů v Česko-anglické školce Dobříš, na programu jsou např. lesní zvířátka - V mravenčí říši, vaření – Letní školka vaření nebo pohádky – Byl jednou jeden král. Příbram může nabídnout výtvarné, pohybové, jazykové a další příměstské tábory pro děti od 3 let.

Věřím, že vždy najdete zábavu s pozitivní referencí pro své dítě a čas pro svoji práci nebo sebe.

Jak už bylo v jednom z našich předešlých článků napsáno, vždy dbejte na potřeby a zájmy svého dítěte a prázdniny si užijete.

Autor: Lenka Housková, Česko-anglické školka Dobříš

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru