Top školky | Blog
Hlídací babičky už jsou dostupné pro všechny rodiny

Hlídací babičky už jsou dostupné pro všechny rodiny

11. 8. 2016 | Vzdělávání Sdílet na Facebooku

Existují profesionální Hlídací babičky. Skupina babiček, které mají rozsáhlé zkušenosti, nemají vlastní vnoučata, nebo jsou daleko od jejich bydliště, anebo vnoučata už prostě odrostla věku, kdy musejí být hlídána. A babičky by chtěly zůstat v kontaktu s dětmi, mají dostatek volného času a jsou natolik aktivní, že se o svůj volný čas mohou podělit s dalšími rodinami.

Po vzoru ze zahraničí, kde se výborně osvědčil model Hlídacích babiček, ať už pod různými názvy, ale stále jde principielně o to samé. Babičky chtějí být prospěšné, chtějí svůj volný čas věnovat dětem a z druhé strany je ze strany dětí potřebné vědět, že existují i starší lidé, s nimiž je třeba udržovat kontakt, přiučit se od nich a současně si starších lidí vážit. Symbióza malých dětí a starších lidí je oboustranně prospěšná a obyčejně i potřebná. Děti se naučí vážit si starších lidí, poučit se od nich, vzít si co nejvíce z jejich laskavosti a klidu, což ruku na srdce, kolikrát od uspěchaných maminek a zaneprázdněných tatínků není vždy samozřejmostí (i když se o to samozřejmě snaží).

Jak takové Hlídací babičky fungují? Ideálně na internetu si seženete babičku ve svém regionu, při štěstí i ve městě či obci, dohodnete si podmínky, a pokud si navzájem budete vyhovovat, nic nebrání případnému dlouholetému kamarádství napříč generacemi, jež je pro všechny strany přínosné. Hlídací babičky jsou soustředěny pod organizaci, která je zaměstnává, babičky pracují na určitou smlouvu a za konkrétní cenu. Samozřejmostí jsou smluvní pravidla a podmínky, které obě strany musejí dodržovat a jejíž součástí je rovněž pojištění babiček. Babičky mohou hlídat pravidelně, jsou však případy, kdy je třeba hlídat nárazově – existuje tedy i takzvané S. O. S. hlídání. Z referencí na stránkách Hlídacích babiček čiší spokojenost, zajímavý je i příspěvek tatínka, který Hlídací babičcku daroval manželce k narozeninám.

No, uznejte, nehodil by se takový dárek i vám?

Maminka Karolína

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru