Top školky | Blog
Cizí jazyk… Nutnost k uplatnění

Cizí jazyk… Nutnost k uplatnění

11. 8. 2016 | Výchova Sdílet na Facebooku

V prvním pololetí roku 2013 zaměstnavatelé požadovali angličtinu v 58% pracovních nabídek, jako druhý jazyk je němčina s 18 % nabídek. S velkým odstupem je poptávána dále francouzština, ruština a italština. Další jazyky jsou požadovány v řádech desítek inzerátů. Dost často se setkáváme s pracovními nabídkami, které jsou zadávané v požadovaném cizím jazyce.

Neumím, nerozumím, nemám práci. Štěstí přeje připraveným. Co to pro nás znamená?

Především rodiče malých dětí by měli brát tento fakt jako důležitou věc, kterou je dobré rozvíjet a podporovat od nejmenších.

Odborníci se rozcházejí v určení věku, kdy je dobré začít. Je také rozdíl, zda dítě vyrůstá v billingvní rodině. Přirozené dvojjazyčné rodiny jsou pro naučení cizího jazyka nejlepší, ale to je samozřejmé. Důležitá je opravdová přirozenost a ne nucené učení a vtloukání cizího jazyka.
Pro malé děti je řada možností, kde mohou s cizím jazykem začít, od hodinových kurzů, školek s výukou cizích jazyků nebo školek s docházkou dětí cizinců, tedy školek, kde se mluví, jen jedním cizím jazykem.

Každý volí dle svého uvážení a možností, jen vždy s citem a rozumem. A mějte na mysli, že to je investice na celý život.

Autor: Lenka Housková, Česko-anglická školka Dobříš (www.anglickaskolka-dobris.cz)

Zdroj: Profesia.cz

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru