Top školky | Blog
DO SUPERMATKY MÁM DALEKO A HRDĚ SE K TOMU HLÁSÍM

DO SUPERMATKY MÁM DALEKO A HRDĚ SE K TOMU HLÁSÍM

19. 7. 2016 | Mateřství a já Sdílet na Facebooku

Nedávno jsem četla článek na téma „Supermatky“. Pokud někdo nevíte, kdo nebo CO supermatky jsou, tak to jsou ženy, které perfektně zvládají výchovu svých mnoha dětí, manželství, domácnost, kariéru, plní si s dětmi své sny a u toho všeho samozřejmě skvěle vypadají. Článek byl psán v takovém duchu, že matky, které takové nejsou, by na tom měly rychle zapracovat, jinak jejich život nebude stát za nic! Co je to proboha za pitomost?


Superžena
To opravdu všechny musíme být dokonalé, štíhlé a krásné jako ze žurnálu? Opravdu bychom měly doma chodit namalované a každé ráno si žehlit vlasy? Neměly bychom nakonec chodit doma v minisukních a na podpatcích, abychom náhodou našim mužům nepřipadaly po dvou dětech málo přitažlivé?


Supermatka
A děti? Copak je pro ně důležité, co má jejich máma na sobě, a jestli si náhodou nezapomněla oholit nohy? Vážně mě to naštvalo a myslím, že takové matky ani neexistují. Že je to jakýsi vymyšlený mýtus dnešní doby, který nás neustále nutí o sobě pochybovat. Veřejně tenhle mýtus bojkotuji a hlásím se raději ke statusu nedokonalé matky, která je ale díky svým dětem dokonale šťastná.


Superhospodyně
Já teda nevím jak vy dámy, ale já si svou domácí neupravenost užívám. Ta pohoda přijít domů, sepnout vlasy do culíku, sundat podprsenku a promenádovat se doma v legínách a dlouhém tričku. No není to super? Vždyť kdybychom neustále pracovaly na perfektní domácnosti, perfektním manželství a perfektních dětech, kdy bychom se stihli ze života radovat? Ty nejkrásnější chvíle jsou pro mě ty nejobyčejnější. Když jsem smutná a syn mě přijde obejmout, když si hrajeme uprostřed pokoje plného rozházených hraček, když se honíme po bytě, jako dva vzteklí tyranosauři nebo když jsem naštvaná, a ti dva za mnou schválně chodí jak dva ocásci, což vždycky skončí velkým tulením a hromadným praním. A co na tom, že přitom děláme rámus a binec? Nepořádek už dávno neřeším. Svému manželovi s oblibou říkám, že si nebral hospodyni ale manažerku:-))).


Supermanželka
A perfektní manželství? Jéžiš, to by byla ale nuda. Všechny nějak rychle zapomínáme na to, proč jsme se do svých protějšků vlastně zamilovaly. Nebyly to, co Vám na něm tak učarovalo, náhodou právě rozdíly mezi Vámi? A že při dětech nemá žena čas na romantiku? Nevím jak vy, milé dámy, ale my místo oduševnělých debat nad drahou večeří v luxusní restauraci dáváme přednost vínečku na balkóně s pocitem, že se máme moc rádi, a že kluci sladce spí hned vedle v pokoji. Ať si do těch luxusních restaurací chodí ty supermámy, kterým hlídají děti jejich superchůvy.

Takže maminky NO STRESS a nezapomeňte, že ve photoshopu jde i z té největší šeredky udělat krásnou supermodelku. Přikládám video jako důkaz. Přeji pěkný večer.


Martina Šebestová

 

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru